Informatie voor scholen

Sinds 2013 creëert TopTutors ondersteuningsnetwerken rondom scholen waarbij onze kernwaarden zijn: voor iedereen betaalbaar, laagdrempelig, dicht bij school én profijt voor alle betrokkenen. Hierbij betrekken we zoveel mogelijk gemotiveerde (oud)leerlingen; zij kennen immers de school, haar methoden en docenten. Onze partnerscholen werken voornamelijk samen met TopTutors door:

  • Ouders en leerlingen te wijzen op onze als betaalbare bijlespartij voor eigen kosten of keuze.
  • Daarnaast werken wij met diverse partnerscholen samen op projectmatig vlak; via TopTutors biedt de school voor leerlingen diverse ondersteuningsmogelijkheden aan, waarbij school deze vergoedt.

Lees hieronder onder andere meer over de voordelen die een samenwerking biedt, vind onze brochure en zie welke partnerscholen al samenwerken met ons.

 

Hierom zou uw school met ons samen gaan werken

Wat heeft TopTutors te bieden?

Studenten die zijn aangesloten bij onze organisatie zetten zich sinds oprichting in 2013 in voor het uitvoeren van onderwijsondersteunende activiteiten op hun voormalige middelbare school. De diensten die we op die manier faciliteren zijn:

Samen met oud-leerlingen van uw middelbare school zetten we een netwerk op voor vakinhoudelijke één-op-één tutoring. 

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van individuele bijlessen.

Studenten kunnen niet alleen in de vorm van individuele bijlessen waardevolle ondersteuning bieden rondom hun oude middelbare school. Dit netwerk van alumni kan ook helpen bij het uitvoeren van onderwijsprojecten rondom hun oude middelbare school. Dit noemen wij Onderwijs met Persoonlijk Assistent (kort: OPA). Hieronder vallen allerlei vormen van vakinhoudelijke, als ook niet-vakinhoudelijke ondersteuning. Benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen op het gebied van ondersteuning?

Klik hier voor meer informatie over onderwijsondersteuning via TopTutors. 

TopTutors past bij elke onderwijsmethode

Door op iedere school écht maatwerk te leveren en zoveel mogelijk gebruik te maken van oud-leerlingen kan TopTutors ook op uw school de gewenste ondersteuning bieden.

De oud-leerlingen zijn het grootste voordeel. Zowel als tutoren en vooral ook de Managing Tutor. Lijntjes zijn kort, je weet al een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt en het is makkelijker om je eigen oud-leerlingen aan te spreken bij die keren dat je ze nog wat verbeterpunten mee wil geven. Sven is top! Korte lijntjes, voelt zich verantwoordelijk en betrokken.

Lees verder
Nicole Donkers
Adjunct-directeur Eckartcollege

Door in nauw contact met de school te blijven en dankzij de grote groep tutoren, kunnen we de school helpen aanpassen aan snel veranderende situaties

Sven van Ophoven
Managing Tutor Eckhartcollege

Door de persoonlijke aanpak van TopTutors werden leerlingen efficiënt en binnen een zeer korte tijd op maat geholpen én konden zij samen met de tutoren aan de slag wanneer het hén uitkwam. Dit resulteerde in een samenwerking die volledig aansluit op de wensen van de school, waarbij inmiddels ruim 170 leerlingen met diverse vakken geholpen zijn.

Lees verder
Tanja Vasseur
Directeur Onderwijs Dorenweerd College

De inzet van oud-leerlingen als TopTutor heeft voor ons een belangrijke meerwaarde. Zij kennen de school, de boeken en de docenten en dat vergemakkelijkt het contact met de leerlingen. Wij werken inmiddels verschillende jaren samen met TopTutors en onze ervaringen zijn uiterst positief. Het is ook leuk oud-leerlingen in een andere rol weer op school te mogen begroeten.

Lees verder
Marco Bakker
Afdelingsleider HAVO Oranje Nassau College

TopTutors brengt de besten van onze eigen oud-leerlingen in contact met huidige leerlingen. Doordat deze oud-leerlingen ons onderwijs, onze docenten en onze school perfect kennen, gaat er geen tijd verloren aan onduidelijkheden, maar kunnen de bijlessen zich meteen richten op de kern: het beter beheersen van de lesstof. Ervaringen van andere scholen met TopTutors maken dat wij vertrouwen hebben in deze opzet.

Lees verder
Joris Braune
Docent Varendonck College

TopTutors brengt onze eigen oud-leerlingen in contact met onze huidige leerlingen middels het geven van bijlessen. Deze oud-leerlingen studeren nu aan de universiteit of HBO en zijn geselecteerd op hun vaardigheden en op hun examencijfers. Deze oud-leerlingen kennen ons onderwijs en onze docenten als hun broekzak. Ervaringen van andere scholen met TopTutors maken dat wij vertrouwen hebben in deze opzet.

Lees verder
Marc Janssen
Directeur Northgo College

Alle aangesloten scholen

Locaties
0 +
Gemiddelde waardering
7
Geholpen leerlingen
8000 +

Wilt u meer weten?

Veelgestelde vragen

Nee. De inzet van oud-leerlingen is universeel toepasbaar; onder de huidige partnerscholen zitten montessorischolen, scholen met Dalton-onderwijs, Jenaplanscholen, categorale gymnasia, basisscholen en een vrijeschool. Daarnaast maken wij per partnerschool afspraken op maat over de invulling van de samenwerking.

Hoewel de meeste partnerscholen havo of vwo-onderwijs bieden, werkt TopTutors ook samen met vmbo of mavo-locaties.

Uiteraard! Indien gewenst kunnen wij op iedere partnerschool om een referentie vragen.

Hoewel de meeste partnerscholen actief zijn in het voortgezet onderwijs, werken wij ook samen met diverse scholen uit het primair onderwijs. Naast individuele scholen werken wij daarnaast ook samen met scholenkoepels.

Afhankelijk van de gewenste ondersteuning hebben wij ruime ervaring met scholen in gebieden waar geen hoger onderwijs in de nabijheid is. Oud-leerlingen kunnen in dat geval individueel bij de leerling thuis in de weekenden ondersteuning bieden. Tevens zijn er legio online mogelijkheden om leerlingen op afstand passende ondersteuning te bieden.

Binnen een paar weken kunnen wij een netwerk van oud-leerlingen rondom de school creëren. Als wij al actief zijn in de plaats of regio kan er daarnaast in sommige gevallen direct ondersteuning worden geboden. Ten slotte hebben wij een groot netwerk van tutoren die (ook) online ingezet kunnen worden op korte termijn.

jetske_van_de_werff

Neem contact op met Jetske