Van bijles geven tot lesassistentie

Welkom op de pagina waar we nieuws en verhalen delen om de scholen en mensen achter de organisatie een gezicht te geven. Veel leesplezier!

Onderwijsassistentie op je oude middelbare school: ook dat is mogelijk via TopTutors. Tutor Alyssa Strik, oud-leerling van het Emmauscollege vertelt ons meer over haar ervaringen tijdens het werk op haar oude middelbare school. Alyssa is 21 jaar oud en studeert beeldende vaktherapie aan de Hogeschool in Leiden. Naast haar studie werkt ze via TopTutors als bijlesgever en… lesassistent! “Toen ik hier zelf op school zat, genoot ik altijd van vakken zoals kunst en geschiedenis. Nu vind ik het vooral leuk om leerlingen te helpen als ze ergens tegenaan lopen,” vertelt ze ons over zichzelf.

Bijles geven als oud-leerling

Sinds 2022 geeft Alyssa bijlessen via TopTutors: “Bijles geven leek me altijd al leuk, toen ik in een mailtje van het Emmauscollege zag dat ik dit kon doen op mijn oude middelbare school was de keuze snel gemaakt. Voor mij was het een perfecte kans!” De afgelopen jaren heeft Alyssa in veel verschillende vakken bijles gegeven: “In principe kan ik in de onderbouw bijles geven in alle vakken, behalve natuurkunde en scheikunde. In de bovenbouw geef ik bijles in Grieks, Nederlands, kunst, geschiedenis, Frans, Engels, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.” Een echte duizendpoot dus en dat komt goed van pas.

Nieuwe uitdaging: project op school

Toen Alyssa een jaar bijles gaf, ontstonden er nieuwe behoeften op school. Er werd een project opgestart, waarbij tutoren als lesassistent ingezet werden op school. “Ik vang dus bijvoorbeeld lessen op van docenten die afwezig zijn, surveilleer tijdens toetsweken en help collega’s bij het organisatiebureau waar ik kan. Dat doe ik nu bijna een jaar en ik heb het echt ontzettend naar mijn zin!” Vertelt ze over haar werkzaamheden. En ze vervolgt: “Het is heel leuk om met de leerlingen in contact te zijn en hen ook echt te kunnen helpen als ze in de les bezig zijn.”

Verder haalt Alyssa ook veel voldoening uit de waardering die ze krijgt van collega’s: “Ze zijn me vaak dankbaar voor het opvangen van de lessen en ik word echt heel goed geholpen met het regelen van alle praktische zaken voor het opvangen van lessen.” Het werk zelf bevalt haar ook goed: “Het werk is afwisselend en nooit saai, voor mij echt perfect! Elke dag is anders, ik leer elke keer weer nieuwe dingen en het is goed te combineren met mijn studie.”

Werken via TopTutors

“Ik vind het echt superleuk om via TopTutors te werken. Als oud-leerling begrijp ik vaak goed wat leerlingen en collega’s meemaken en dus ook hoe we elkaar op weg kunnen helpen,” vertelt ze over het werken via TopTutors. Het contact met de Managing Tutor rondom haar middelbare school verloopt ook erg prettig. “Hij is ook oud-leerling, dus contact met hem verloopt makkelijk en het regelen van dingen gebeurt snel. Als je het leuk vindt om met jongeren te werken en het je leuk lijkt om afwisselend werk te doen, kan ik werken via TopTutors absoluut aan iedereen aanraden!”

Dit is wat wij doen

TopTutors creëert bijles- en ondersteuningsnetwerken, zodat bijles voor iedereen dichtbij en toegankelijk is! Wij vinden namelijk dat goede, betaalbare bijles en ondersteuning binnen handbereik moet zijn voor iedereen. Voor zowel de leerlingen, ouders als scholen waarmee wij samenwerken bieden wij maatwerk op gebied van betaalbare leerlingondersteuning.

De bijlessen zijn Top! Resultaat is ook zichtbaar in de cijfers.

Ouder leerling regio Nijmegen

Ik ben super tevreden. Goed contact en makkelijke aanmeldprocedure.

Ouder leerling Varendonck College

De tutor heeft mijn dochter op haar gemak gesteld door haar manier van uitleggen van de stof en haar in het algemeen zelfvertrouwen te geven.

Ouder leerling Staring College

De bijlessen hebben naast de inhoudelijke kennis onze zoon ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Ouder leerling Varendonck College

Had na de bijles nog nooit zo goed voor het betreffende vak gescoord en nu ook met Engels!

Leerling Varendonck College

Mijn zoon vindt de Tutor een Topper!

Ouder leerling Varendonck College

Alleen maar complimenten voor de fijne, rustige manier waarop de tutor met mijn zoon werkt!

Ouder leerling Koning Willem II College

Mijn complimenten voor deze TopTutor! Mijn zoon heeft er superveel aan gehad en heeft sindsdien alleen maar goede punten voor wiskunde!

Ouder leerling Koning Willem II College

Vooral zo doorgaan met het enthousiasme waarmee je het doet als tutor!

Ouder leerling Dorenweerd College

Merveille heeft het goed gedaan! Ze had een goede klik met onze dochter en wist te achterhalen welke onderdelen ze lastig vond. Daardoor is het cijfer van een onvoldoende naar een goede voldoende gegaan.

Lees verder
Ouder leerling De Populier