Oud-Managing Tutor in beeld: Joep Rambags

Welkom op de pagina waar we nieuws en verhalen delen om de scholen en mensen achter de organisatie een gezicht te geven. Veel leesplezier!

In de tien jaar dat TopTutors bestaat, hebben we ontzettend veel toppers voorbij zien komen die als Managing Tutor de afdeling rondom hun oude middelbare school geleid hebben. Eén van die toppers is Joep Rambags. We waren benieuwd hoe het nu met hem gaat en hoe hij terugkijkt op zijn tijd als Managing Tutor.

Wie is Joep?

“Mijn naam is Joep Rambags, inmiddels 22 jaar en woonachtig in Hegelsom. In 2020 begon ik bij TopTutors met bijles geven. Na een half jaar met plezier bijles geven, kwam de mooie uitdaging om Managing Tutor te worden op mijn oude vertrouwde middelbare school, het Dendron College in Horst. Hier heb ik tot 2022 (onder andere tijdens COVID-19) bijlessen en OPA-projecten mogen coördineren, managen en begeleiden met een TopTeam van in totaal 40 oud-leerlingen.”

Hoogtepunten als Managing Tutor

Als hij terugdenkt aan zijn tijd bij TopTutors, kan hij zeker met enthousiasme zeggen dat er een hele hoop hoogtepunten waren. “Alle geslaagde leerlingen die ik het gehele jaar heb mogen begeleiden met bijles zijn al een hoogtepunt op zich!” vertelt hij. “Verder heb ik heel wat kopjes koffie gedronken met docenten waar ik vroeger les van kreeg. Naast koffie drinken, hebben we zelfs samen een dag carnaval gevierd!”

Tijdens de COVID-19 pandemie waren er speciale projecten op het Dendron College. Dat noemt Joep ook als bijzondere ervaring: “Als team konden we op die manier veel lessen opvangen van docenten die thuis zaten met Corona, al hadden veel leerlingen liever vrij gehad…”

Als Managing Tutor had Joep één dag in de week ook een eigen kantoortje op school. “Daar deed ik dan de kennismakingsgesprekken met nieuwe tutor en heb ik veel met nieuwe potentiële tutoren kunnen lachen. Bovendien gaf ik in dat kantoortje zelf bijles en had ik fijne gesprekken met de directie. Nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame tijd, Vicky en Jos,” vervolgt Joep zijn verhaal.

En dan: hoe gaat het nu?

Inmiddels is Joep twee jaar geleden afgestudeerd en heeft hij werkervaring opgedaan bij Nijmegen- en Den Bosch Outdoor. Sinds kort is hij teruggekeerd naar het mooie Limburg en begonnen met zijn nieuwe baan als Assistent Hotelmanager. “De vaardigheden die ik heb opgedaan bij TopTutors zijn mij altijd van pas gekomen in mijn werkveld én tijdens mijn studietijd. Of het nu in het onderwijs, de sport, of de horeca is: Laat mij maar TopTuteren!” Grapt hij afsluitend.

Dit is wat wij doen

TopTutors creëert bijles- en ondersteuningsnetwerken, zodat bijles voor iedereen dichtbij en toegankelijk is! Wij vinden namelijk dat goede, betaalbare bijles en ondersteuning binnen handbereik moet zijn voor iedereen. Voor zowel de leerlingen, ouders als scholen waarmee wij samenwerken bieden wij maatwerk op gebied van betaalbare leerlingondersteuning.

De bijlessen zijn Top! Resultaat is ook zichtbaar in de cijfers.

Ouder leerling regio Nijmegen

Ik ben super tevreden. Goed contact en makkelijke aanmeldprocedure.

Ouder leerling Varendonck College

De tutor heeft mijn dochter op haar gemak gesteld door haar manier van uitleggen van de stof en haar in het algemeen zelfvertrouwen te geven.

Ouder leerling Staring College

De bijlessen hebben naast de inhoudelijke kennis onze zoon ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Ouder leerling Varendonck College

Had na de bijles nog nooit zo goed voor het betreffende vak gescoord en nu ook met Engels!

Leerling Varendonck College

Mijn zoon vindt de Tutor een Topper!

Ouder leerling Varendonck College

Alleen maar complimenten voor de fijne, rustige manier waarop de tutor met mijn zoon werkt!

Ouder leerling Koning Willem II College

Mijn complimenten voor deze TopTutor! Mijn zoon heeft er superveel aan gehad en heeft sindsdien alleen maar goede punten voor wiskunde!

Ouder leerling Koning Willem II College

Vooral zo doorgaan met het enthousiasme waarmee je het doet als tutor!

Ouder leerling Dorenweerd College

Merveille heeft het goed gedaan! Ze had een goede klik met onze dochter en wist te achterhalen welke onderdelen ze lastig vond. Daardoor is het cijfer van een onvoldoende naar een goede voldoende gegaan.

Lees verder
Ouder leerling De Populier