De Managing Tutor dag

Welkom op de pagina waar we nieuws en verhalen delen om de scholen en mensen achter de organisatie een gezicht te geven. Veel leesplezier!

De Managing Tutor

Even in het kort: wat is een Managing Tutor? De Managing Tutor (MT) is het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen die ondersteuning zoeken, maar ook voor oud-leerlingen die graag rondom hun oude middelbare school aan de slag willen als tutor. De MT wordt net als de bijlesgevers geworven onder de alumni van de school en is doorgaans student aan een hogeschool of universiteit.

De organisatie van TopTutors helpt en begeleidt de MT bij het opzetten en onderhouden van een lokaal en persoonlijk bijlesnetwerk rondom diens oude middelbare school. We bieden op deze manier studenten de mogelijkheid om op jonge leeftijd coördinerende ervaring op te doen.

Managing Tutor dag

Elk jaar organiseren we voor de Managing Tutors een Managing Tutor dag. Op deze dag reizen de lokale coördinatoren uit alle windstreken van Nederland af naar één centrale locatie in Nederland. Wij verzorgen een dagvullend programma waarbij we gezamenlijk actief aan de slag gaan met vraagstukken, maar er is ook voldoende ruimte om informeel kennis te maken met collega’s van andere locaties.

Nieuwe inzichten en klantgerichtheid 

Het doel van deze dag is om samen tot nieuwe inzichten te komen: Hoe kunnen we leerlingen die behoefte hebben aan bijles bereiken? Hoe enthousiasmeren we oud-leerlingen om tutor te worden? Daarnaast worden MT’s bijgepraat over belangrijke juridische en administratieve zaken en nieuws vanuit de landelijke organisatie.

Dit jaar was ook het klantgericht communiceren richting ouders en leerlingen een belangrijk onderdeel van de dag. In de vorm van een interactieve workshop ging men in tweetallen met dit vraagstuk aan de slag. Herkenbare situaties werden onderling besproken en er werden tips uitgewisseld.

Het uitwisselen van ervaringen is wat deze dag telkens weer tot een groot succes maakt!

Dit is wat wij doen

TopTutors creëert bijles- en ondersteuningsnetwerken, zodat bijles voor iedereen dichtbij en toegankelijk is! Wij vinden namelijk dat goede, betaalbare bijles en ondersteuning binnen handbereik moet zijn voor iedereen. Voor zowel de leerlingen, ouders als scholen waarmee wij samenwerken bieden wij maatwerk op gebied van betaalbare leerlingondersteuning.

De bijlessen zijn Top! Resultaat is ook zichtbaar in de cijfers.

Ouder leerling regio Nijmegen

Ik ben super tevreden. Goed contact en makkelijke aanmeldprocedure.

Ouder leerling Varendonck College

De tutor heeft mijn dochter op haar gemak gesteld door haar manier van uitleggen van de stof en haar in het algemeen zelfvertrouwen te geven.

Ouder leerling Staring College

De bijlessen hebben naast de inhoudelijke kennis onze zoon ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Ouder leerling Varendonck College

Had na de bijles nog nooit zo goed voor het betreffende vak gescoord en nu ook met Engels!

Leerling Varendonck College

Mijn zoon vindt de Tutor een Topper!

Ouder leerling Varendonck College

Alleen maar complimenten voor de fijne, rustige manier waarop de tutor met mijn zoon werkt!

Ouder leerling Koning Willem II College

Mijn complimenten voor deze TopTutor! Mijn zoon heeft er superveel aan gehad en heeft sindsdien alleen maar goede punten voor wiskunde!

Ouder leerling Koning Willem II College

Vooral zo doorgaan met het enthousiasme waarmee je het doet als tutor!

Ouder leerling Dorenweerd College

Merveille heeft het goed gedaan! Ze had een goede klik met onze dochter en wist te achterhalen welke onderdelen ze lastig vond. Daardoor is het cijfer van een onvoldoende naar een goede voldoende gegaan.

Lees verder
Ouder leerling De Populier