Al 10 jaar samenwerken: Het Varendonck College en TopTutors

Welkom op de pagina waar we nieuws en verhalen delen om de scholen en mensen achter de organisatie een gezicht te geven. Veel leesplezier!

TopTutors bestaat dit jaar 10 jaar! Onze allereerste partnerschool is sinds december 2013 het Varendonck College. Een school met locaties in Asten en in Someren, waar leerlingen van een breed onderwijsaanbod gebruik kunnen maken. Van praktijkonderwijs, tot technasium, tot tweetalig onderwijs.

Verschillende leerlingen hebben uiteenlopende behoeften. Om het ondersteuningsaanbod richting ouders en leerlingen uit te breiden, besloot het Varendonck College tien jaar geleden om samen met hun eigen oud-leerlingen via TopTutors een bijlesnetwerk rondom school op te zetten.

En met succes! De afgelopen 10 jaar zijn talloze leerlingen geholpen door oud-leerlingen. Soms worden leerlingen uit de onderbouw geholpen door leerlingen die zelf nog in de bovenbouw zitten.

 

Bijlessen via het NPO

Toen het Varendonck College te maken kreeg met de uitdagingen van de lockdown rondom COVID-19, besloot de school samen met TopTutors te kijken naar oplossingen. Sindsdien hebben alle leerlingen de mogelijkheid om voor maximaal twee uur per week aan individuele bijlessen af te nemen. Deze worden bekostigd vanuit de NPO-gelden. Op deze manier kan iedere leerling daar ondersteuning krijgen waar het écht nodig is. Inmiddels zijn meer dan 260 leerlingen via dit project geholpen voor verschillende vakken. En met succes. Ouders en leerlingen beoordeelden hun tutors in schooljaar 2022-2023 gemiddeld met een 8,3!

Wij vonden het leuk om eens te kijken welke vakken dan voornamelijk gevraagd worden. In de cirkeldiagram ziet u waar de bijlesvraag het grootste was: met 39 procent van het gegeven aantal uren bijles was dit wiskunde. Daarnaast zijn scheikunde en Engels vakken waarvoor de leerlingen van het Varendonck graag bijgespijkerd werden.

En vraagt u zich nu af hoe we dat doen? Niet alleen de eigen oud-leerlingen en bovenbouwleerlingen zetten zich graag in om te helpen. Want als organisatie met partnerscholen door het hele land, kunnen tutoren uit alle windstreken digitaal bijspringen. Zo kan een grote groep leerlingen geholpen worden.

Dit is wat wij doen

TopTutors creëert bijles- en ondersteuningsnetwerken, zodat bijles voor iedereen dichtbij en toegankelijk is! Wij vinden namelijk dat goede, betaalbare bijles en ondersteuning binnen handbereik moet zijn voor iedereen. Voor zowel de leerlingen, ouders als scholen waarmee wij samenwerken bieden wij maatwerk op gebied van betaalbare leerlingondersteuning.

De bijlessen zijn Top! Resultaat is ook zichtbaar in de cijfers.

Ouder leerling regio Nijmegen

Ik ben super tevreden. Goed contact en makkelijke aanmeldprocedure.

Ouder leerling Varendonck College

De tutor heeft mijn dochter op haar gemak gesteld door haar manier van uitleggen van de stof en haar in het algemeen zelfvertrouwen te geven.

Ouder leerling Staring College

De bijlessen hebben naast de inhoudelijke kennis onze zoon ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Ouder leerling Varendonck College

Had na de bijles nog nooit zo goed voor het betreffende vak gescoord en nu ook met Engels!

Leerling Varendonck College

Mijn zoon vindt de Tutor een Topper!

Ouder leerling Varendonck College

Alleen maar complimenten voor de fijne, rustige manier waarop de tutor met mijn zoon werkt!

Ouder leerling Koning Willem II College

Mijn complimenten voor deze TopTutor! Mijn zoon heeft er superveel aan gehad en heeft sindsdien alleen maar goede punten voor wiskunde!

Ouder leerling Koning Willem II College

Vooral zo doorgaan met het enthousiasme waarmee je het doet als tutor!

Ouder leerling Dorenweerd College

Merveille heeft het goed gedaan! Ze had een goede klik met onze dochter en wist te achterhalen welke onderdelen ze lastig vond. Daardoor is het cijfer van een onvoldoende naar een goede voldoende gegaan.

Lees verder
Ouder leerling De Populier