Onderwijs met Persoonlijk Assistent: flexibele ondersteuning op locatie

Heeft uw school behoefte aan flexibele ondersteuning? Naast individuele bijlessen worden tutoren via TopTutors ingezet voor diverse ondersteuningsprojecten op locatie. Door deze inzet wordt de school op de gewenste momenten ontlast. Hierdoor kunnen de vakdocenten zich richten waar zij goed in zijn: het geven van goede lessen aan de leerlingen.

Ontzorgen: zowel vakinhoudelijk als niet vakinhoudelijk

Voorbeelden van flexibele inzet die TopTutors kan bieden op haar partnerscholen:

Vakinhoudelijke groepsbijlessen
Huiswerkbegeleiding
Lesopvang van klassen of flex/KWT-uren
Ondersteunen docent met taken
Examen- of toetssurveillance
Surveilleren in de pauzeruimten of mediatheek
Project Eckartcollege

Een voorbeeld van OPA

TopTutors werkt sinds 2016 samen met het Eckartcollege. Sinds enige jaren wordt er ook een OPA-project gedraaid op deze school. In Eindhoven zijn er iedere dag vijf tutoren aanwezig die breed inzetbaar zijn; zij worden ingezet om toezicht te houden bij klassen en om docenten op meerdere vlakken te ondersteunen. Daarnaast is er iedere middag een inloopuur waar de leerlingen naartoe kunnen om vakinhoudelijk ondersteund te worden voor diverse vakken. In aanvulling daarop kan de school putten uit een flexpool van tutoren, die snel kunnen bijspringen indien de school daar behoefte aan heeft.

De oud-leerlingen zijn het grootste voordeel. Zowel als tutoren en vooral ook de Managing Tutor. Lijntjes zijn kort, je weet al een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt en het is makkelijker om je eigen oud-leerlingen aan te spreken bij die keren dat je ze nog wat verbeterpunten mee wil geven. Sven is top! Korte lijntjes, voelt zich verantwoordelijk en betrokken.

Lees verder
Nicole Donkers
Adjunct-directeur Eckartcollege

Door in nauw contact met de school te blijven en dankzij de grote groep tutoren, kunnen we de school helpen aanpassen aan snel veranderende situaties

Sven van Ophoven
Managing Tutor Eckhartcollege

Ook een OPA project met TopTutors?

Veelgestelde vragen

Nee. De inzet van oud-leerlingen is universeel toepasbaar; onder de huidige partnerscholen zitten montessorischolen, scholen met Dalton-onderwijs, Jenaplanscholen, categorale gymnasia, basisscholen en een vrijeschool. Daarnaast maken wij per partnerschool afspraken op maat over de invulling van de samenwerking.

Hoewel de meeste partnerscholen havo of vwo-onderwijs bieden, werkt TopTutors ook samen met mavo en vmbo-scholen.

Uiteraard! Indien gewenst kunnen wij op iedere partnerschool om een referentie vragen.

OPA-ondersteuning is altijd maatwerk; per partnerschool wordt ondersteuning geleverd waar de school écht behoefte aan heeft. Dit kan structureel, maar ook periodiek en projectmatig van aard zijn.

Hoewel de meeste partnerscholen actief zijn in het voortgezet onderwijs, werken wij ook samen met diverse scholen uit het primair onderwijs. Naast individuele scholen werken wij daarnaast ook samen met scholenkoepels.

Afhankelijk van de gewenste ondersteuning hebben wij ruime ervaring met scholen in gebieden waar geen hoger onderwijs in de nabijheid is. Oud-leerlingen kunnen in dat geval individueel bij de leerling thuis in de weekenden ondersteuning bieden. Tevens zijn er legio online mogelijkheden om leerlingen op afstand passende ondersteuning te bieden.

Binnen een paar weken kunnen wij een netwerk van oud-leerlingen rondom de school creëren. Als wij al actief zijn in de plaats of regio kan er daarnaast in sommige gevallen direct ondersteuning worden geboden. Ten slotte hebben wij een groot netwerk van tutoren die (ook) online ingezet kunnen worden op korte termijn.

jetske_van_de_werff

Neem contact op met Jetske