Werkzaamheden OPA

Naast individuele bijlessen biedt TopTutors ook andere vormen van ondersteuning zoals groepsbijlessen, examenvoorbereiding, huiswerkbegeleiding of surveillance. Dit valt bij TopTutors onder de noemer ‘Onderwijs met Persoonlijk Assistent’ of in het kort OPA. Per school verschilt het of TopTutors er OPA-werkzaamheden verricht.  Benieuwd hoe zo’n OPA-project eruit kan zien? Lees dan verder.

Wat is een OPA-project?

Scholen stellen ons steeds vaker de vraag of wij naast individuele bijlessen ook op school ondersteuning kunnen bieden. Het gaat hierbij om diverse ondersteuningsprojecten op locatie. Naast individuele bijlessen biedt TopTutors daarom ook andere vormen van ondersteuning zoals groepsbijlessen en huiswerkbegeleiding aan. Dit valt bij TopTutors onder de noemer ‘Onderwijs met Persoonlijk Assistent’ of in het kort OPA. 

OPA-projecten worden altijd in samenwerking met school vormgegeven. Per school verschilt het of we naast individuele bijlessen ook een andere vorm van ondersteuning bieden. Daarnaast bieden we altijd maatwerk als het op OPA-projecten aankomt. Zo ziet geen enkel project er precies hetzelfde uit. 

Als er een project op jouw oude middelbare school start, word je hier altijd voor benaderd door jouw Managing Tutor. Samen met de Managing Tutor, school en het landelijke team van TopTutors worden er afspraken gemaakt over wat er van de Tutors verwacht wordt. Op basis van jouw beschikbaarheid en de behoefte van school, wordt daarna een rooster opgesteld. 

Voorbeelden van OPA-projecten

Dat klinkt misschien nog steeds een beetje abstract, zo’n ondersteuningsproject. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van vakinhoudelijke en niet-vakinhoudelijke projecten voor je op een rijtje gezet. 

Daarom zou je als OPA-student willen werken

Je kan vaak meerdere uren achter elkaar werken en bepaalt ook hier jouw eigen beschikbaarheid​
Je bent écht actief in het onderwijs je loopt op school rond, ontmoet de leerlingen en docenten
Heb je geen kennis van een bepaald vak? Op bepaalde scholen bieden wij ook niet vakinhoudelijke ondersteuning aan als huiswerkbegeleiding of surveillance
Als je ook al individuele bijles geeft is het een leuke afwisseling van werkzaamheden
Je krijgt een mooie uurvergoeding, afhankelijk van leeftijd
Je bent vaak actief op jouw oude middelbare school, hoe tof is het om weer terug te zijn om lekker bij te verdienen?!

Wil je meer weten?

Veelgestelde vragen

In tegenstelling tot de individuele bijlessen kan je je niet direct inschrijven als OPA-student zonder al contact te hebben gehad met ons; OPA-projecten worden altijd door de Managing Tutor gecoördineerd en degene plant op basis van de ondersteuningsbehoefte van school de OPA-studenten in.

Maar, heb je op basis van de informatie op deze website interesse om aan de slag te gaan als OPA-student? Neem dan via het contactformulier contact op met de juiste locatie óf stuur ons een berichtje via info@toptutors.nl. 

Nee, hoewel er veel OPA-studenten zijn die eerst of ook individuele bijles gaven, zijn er ook OPA-studenten die alleen werkzaam zijn voor de OPA-projecten.

Het verschilt per school welke OPA-ondersteuning er eventueel wordt gegeven, maar we hebben ook diverse projecten waarbij er alleen studiebegeleidend wordt gewerkt of waar er rondom toetsen wordt gesurveilleerd. 

Jazeker, de motivatie om anderen te helpen met jouw kennis is voor ons leidend. De meesten geven ondersteuning rondom hun oude middelbare school, maar als je bijvoorbeeld in jouw studiestad of op een andere school in de regio ondersteuning wil geven, dan kan dat mogelijk ook. 

Dat hangt af van jouw leeftijd, maar dat zal tussen de 13,50 en 16,00 euro bruto* per uur zijn.

 

*Inclusief reserveringen en vakantiegeld

Heb je een andere vraag?