Werkzaamheden OPA

Naast individuele bijlessen biedt TopTutors ook andere vormen van ondersteuning zoals groepsbijlessen, examenvoorbereiding, huiswerkbegeleiding of surveillance. Dit valt bij TopTutors onder de noemer ‘Onderwijs met Persoonlijk Assistent’ of in het kort OPA. Per school verschilt het of TopTutors er OPA-werkzaamheden verricht.  Benieuwd hoe zo’n OPA-project eruit kan zien? Lees dan verder.

Wat is een OPA-project?

Scholen stellen ons steeds vaker de vraag of wij naast individuele bijlessen ook op school ondersteuning kunnen bieden. Het gaat hierbij om diverse ondersteuningsprojecten op locatie. Naast individuele bijlessen biedt TopTutors daarom ook andere vormen van ondersteuning zoals groepsbijlessen en huiswerkbegeleiding aan. Dit valt bij TopTutors onder de noemer ‘Onderwijs met Persoonlijk Assistent’ of in het kort OPA. 

OPA-projecten worden altijd in samenwerking met school vormgegeven. Per school verschilt het of we naast individuele bijlessen ook een andere vorm van ondersteuning bieden. Daarnaast bieden we altijd maatwerk als het op OPA-projecten aankomt. Zo ziet geen enkel project er precies hetzelfde uit. 

Als er een project op jouw oude middelbare school start, word je hier altijd voor benaderd door jouw Managing Tutor. Samen met de Managing Tutor, school en het landelijke team van TopTutors worden er afspraken gemaakt over wat er van de Tutors verwacht wordt. Op basis van jouw beschikbaarheid en de behoefte van school, wordt daarna een rooster opgesteld. 

Voorbeelden van OPA-projecten

Dat klinkt misschien nog steeds een beetje abstract, zo’n ondersteuningsproject. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van vakinhoudelijke en niet-vakinhoudelijke projecten voor je op een rijtje gezet. 

Daarom zou je als OPA-student willen werken

Je kan vaak meerdere uren achter elkaar werken en bepaalt ook hier jouw eigen beschikbaarheid​
Je bent écht actief in het onderwijs je loopt op school rond, ontmoet de leerlingen en docenten
Heb je geen kennis van een bepaald vak? Op bepaalde scholen bieden wij ook niet vakinhoudelijke ondersteuning aan als huiswerkbegeleiding of surveillance
Als je ook al individuele bijles geeft is het een leuke afwisseling van werkzaamheden
Je krijgt een mooie uurvergoeding, afhankelijk van leeftijd
Je bent vaak actief op jouw oude middelbare school, hoe tof is het om weer terug te zijn om lekker bij te verdienen?!