Managing Tutor

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word Managing Tutor!

Als Managing Tutor ben je de coördinator van een bijlesafdeling rondom een middelbare school en ben je daarmee een verlengstuk van de landelijk coördinatoren van TopTutors. Zo zit je dichter op de situatie en kan je gerichter sturen en kwalitatieve bijles in de regio organiseren. De Managing Tutor is meestal een oud leerling van de middelbare school in die regio; degene is bekend met de school en docenten, wat voor deze functie veel voordeel kan opleveren.

Als Managing Tutor ben jij eigenlijk de spin in het web, jij hebt contact met alle verschillende partijen en zorgt voor kwalitatief goede en betaalbare bijlessen voor de scholieren in de regio.

  • Kennismakings- / sollicitatiegesprekken met potentiële tutoren
  • Contact met de middelbare school
  • Contact met leerlingen en ouders
  • Aansturen van tutoren
  • Kwaliteit van bijlessen waarborgen: door actief contact en/of evalueren
  • Het opstarten van projecten en daarbij horende indelingen of administratie
  • De leerling koppelen aan de best passende tutor

Je werkt samen met de bijlesgevers van jouw afdeling, de tutoren! Bovendien heb je veel contact met de personen die graag bijles willen, de leerlingen (of hun ouders). Hen help je bij het zoeken naar de bijlesgever die hen het beste kan helpen.

Daarnaast word je structureel ondersteund en kan je voor advies of vragen altijd terecht bij de Landelijk Coördinator.

Daarnaast is de functie als Managing Tutor ook prima te combineren met zelf bijles geven. Win-win situatie dus! Zo kun je de coördinerende baan combineren met het zelf ondersteunen van de leerlingen bij vakken waarin ze willen verbeteren. Bovendien zie je zo ook goed wat de tutoren meemaken, en kun je ze daarin ook weer sturen of tips geven! Wil je alleen als MT werken? Ook dat kan; het geven van bijlessen is geen vereiste.

Een Managing Tutor is iemand die echt een uitdagende bijbaan zoekt. Je bent communicatief vaardig en houdt van aanpakken. Daarnaast kun je goed overzicht houden, je hebt tenslotte een coördinerende rol in jouw bijlesregio. Je vindt het niet erg om de handen uit de mouwen te steken en contact hebben met de verschillende betrokken partijen is helemaal jouw ding.

Hierom wil jij MT worden!

Je doet unieke coördinerende werkervaring op jonge leeftijd op
Je wordt structureel ondersteund door TopTutors
Je bepaalt jouw eigen uren en kan de functie uitstekend op afstand uitvoeren
Je ontwikkelt competenties voor jouw (studie)loopbaan
Het is eventueel te combineren met het geven van bijlessen
TopTutors helpt je graag met een aanbevelingsbrief of referentie voor die stage, studie of werkgever

Interesse in werken als Managing Tutor?

Hoewel de functie van Managing Tutor niet altijd vacant is, staan we altijd open voor jouw motivatiebrief en CV! Wellicht zijn er op (korte) termijn alsnog mogelijkheden.

Doordat ik als Managing Tutor het aanspreekpunt ben voor de school, ouders, leerlingen en tutors, heb ik mijn communicatieve vaardigheden met verschillende partijen binnen het onderwijs kunnen uitbreiden. Zodoende heb ik mezelf zowel op onderwijskundig als ondernemend vlak ontwikkeld. Daarnaast vind ik het mooi hoe het werk als MT mij de speciale mogelijkheid biedt om als oud-leerling een zinvolle bijdrage te leveren aan mijn oude middelbare school.

Lees verder
Tess
voormalig Managing Tutor Zutphen en Utrecht

Ik heb geleerd om het standpunt en belangen van verschillende partijen mee te nemen, en een zo goed mogelijk besluit te nemen voor iedereen. Door niet meteen te handelen, en soms wat tijd te nemen om goed na te denken kwam ik tot de beste oplossing. Daarnaast heb ik geleerd wat het is om een bedrijf naar buiten uit te vertegenwoordigen naar ouders en tutoren toe.

Lees verder
Nick
voormalig Managing Tutor Tilburg

Als Managing Tutor van het Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven heb ik veel geleerd en plezier gehad. Ik leerde onder andere dat ik de verantwoordelijkheid kan dragen over een team/afdeling en ik heb veel ervaring opgedaan in communiceren. Al met al ben ik zelfverzekerder geworden op carrièregebied en heb ik ervaren hoe ik makkelijk mijn netwerk kan uitbreiden en inzetten. Daarnaast was het leuk om in contact te blijven met mijn oude middelbare school en een aantal oud-leerlingen. Een functie die ik velen zou aanraden!

Lees verder
Tessa
voormalig Managing Tutor in Eindhoven