Ondersteuning op maat op het Philips van Horne

Welkom op de pagina waar we nieuws en verhalen delen om de scholen en mensen achter de organisatie een gezicht te geven. Veel leesplezier!

Samen met de Philips van Horne, een school met ongeveer 1500 leerlingen, gelegen in het hart van Weert, organiseerde TopTutors in schooljaar 2023/2024 extra ondersteuning. Leerlingen kunnen op “de Philips” vmbo-t(mavo) en havo-onderwijs volgen. Tutor Danique Klomp was meerdere keren per week aanwezig op school om deze ondersteuning te geven.

Danique: “Een goede vriendin van mij was al tutor bij TopTutors en zij vertelde mij dat er altijd tutoren nodig zijn, zeker voor de exacte vakken. Zij vond dit wel bij mij passen en zo ben ik er een beetje in gerold. Ik ben zelf oud-leerling van Het College in Weert, een school die nauw samenwerkt met Philips van Horne. Ik werd door TopTutors benaderd of ik ondersteuning wilde geven en heb dat dit schooljaar een aantal maanden gedaan, naast de individuele bijlessen.”

Ondersteuning op maat voor mavo-leerlingen

Danique: “Op Philips van Horne gaf ik dit schooljaar ondersteuning aan leerlingen die moeite hebben met wiskunde en biologie, om ervoor te zorgen dat deze leerlingen een extra steuntje in de rug hebben en succesvol verder kunnen met de mavo.“

De individuele bijlessen geeft Danique voornamelijk aan havo- of vwo-leerlingen. Voor haar was het werken in kleine groepjes met mavo-leerlingen nieuw. “Voordat ik begon op Philips van Horne had ik weinig ervaring met op locatie ondersteuning geven. Op deze school hielp ik leerlingen in kleine groepjes, waardoor het in het begin nog een beetje aftasten was. Ik wist nog niet goed hoe de leerlingen op mij zouden reageren en wat ze precies verwachtten. Nadat ik de leerlingen een paar weken kende, merkte ik dat iedere leerling een andere benadering nodig had. Iedereen leert anders en dat kan betekenen dat je je uitleg moet aanpassen. Dit betekende ook dat iedere dag weer anders kon verlopen, wat een uitdagende en diverse ervaring creëerde,” vertelt Danique.

Een leerervaring, óók voor de tutor

De keuze om zich aan te melden als tutor voor dit project was snel gemaakt: “Toen ik het mailtje binnen zag komen over fysieke ondersteuning aan leerlingen vond ik dit een leuke nieuwe uitdaging voor mezelf. Het project op de Philips bood niet alleen een mooie uitdagende omgeving, maar ook een manier voor mij om te leren. Ik heb veel van de leerlingen waar ik ondersteuning aan bood geleerd en iedere dag was weer anders.”

Danique studeert Psychology and Technology. In haar studie heeft ze veel geleerd over plannen en zorgen dat deze planning haalbaar is. Dat is iets wat ze graag mee wil geven aan de leerlingen die bij haar bijles volgen of leerlingen waaraan ze ondersteuning biedt.

“Naast plannen heb ik in mijn studie ook veel tijd besteed aan groepswerk. Dit houdt vaak in dat je goed moet weten hoe je moet communiceren met groepsgenoten en met mensen van buiten de groep. Zo heb ik dus veel geleerd over hoe je mensen benadert, hoe je zorgt dat alles duidelijk overkomt en hoe je een project tot een succesvol einde brengt. Dat zijn dan ook dingen die ik meeneem in mijn werk als tutor: iedereen heeft andere behoeftes als het gaat om het uitleggen van de stof,” zo probeerde Danique elke leerling ondersteuning op maat te bieden.

 

Dit is wat wij doen

TopTutors creëert bijles- en ondersteuningsnetwerken, zodat bijles voor iedereen dichtbij en toegankelijk is! Wij vinden namelijk dat goede, betaalbare bijles en ondersteuning binnen handbereik moet zijn voor iedereen. Voor zowel de leerlingen, ouders als scholen waarmee wij samenwerken bieden wij maatwerk op gebied van betaalbare leerlingondersteuning.

De bijlessen zijn Top! Resultaat is ook zichtbaar in de cijfers.

Ouder leerling regio Nijmegen

Ik ben super tevreden. Goed contact en makkelijke aanmeldprocedure.

Ouder leerling Varendonck College

De tutor heeft mijn dochter op haar gemak gesteld door haar manier van uitleggen van de stof en haar in het algemeen zelfvertrouwen te geven.

Ouder leerling Staring College

De bijlessen hebben naast de inhoudelijke kennis onze zoon ook veel zelfvertrouwen gegeven.

Ouder leerling Varendonck College

Had na de bijles nog nooit zo goed voor het betreffende vak gescoord en nu ook met Engels!

Leerling Varendonck College

Mijn zoon vindt de Tutor een Topper!

Ouder leerling Varendonck College

Alleen maar complimenten voor de fijne, rustige manier waarop de tutor met mijn zoon werkt!

Ouder leerling Koning Willem II College

Mijn complimenten voor deze TopTutor! Mijn zoon heeft er superveel aan gehad en heeft sindsdien alleen maar goede punten voor wiskunde!

Ouder leerling Koning Willem II College

Vooral zo doorgaan met het enthousiasme waarmee je het doet als tutor!

Ouder leerling Dorenweerd College

Merveille heeft het goed gedaan! Ze had een goede klik met onze dochter en wist te achterhalen welke onderdelen ze lastig vond. Daardoor is het cijfer van een onvoldoende naar een goede voldoende gegaan.

Lees verder
Ouder leerling De Populier